B A S G I T A R I S T  Roeland van Laer.  

Speelde in diverse bluesrock formaties in het Nederlandse clubcircuit en heeft studiowerk gedaan. Speelde in onder andere in de Metalband Highwire. De Demo van Highwire werd uitgeroepen tot demo van de maand in de Aardschok Metal Hammer waarna de CD “Metal in Rocks Vol III” werd opgenomen. Speelt sinds 2015 in Sweet Bourbon.

Basgitaren:

Sadowsky NYC Standard Jazz Bass
Mijn laatste aanwinst is een geweldige Sadowsky NYC Standard Jazz Bass. Sadowsky Guitars is een Amerikaanse High-End gitaar, basgitaar en preamp bouwer uit New York. Het bedrijf is in 1979 opgericht en vernoemd naar haar oprichter Roger Sadowsky die bekend staat als een van de beste gitaarbouwers in de industrie. Een van de meest belangrijke eigenschappen van deze gitaar is de beroemde Sadowsky preamp. Deze bas is mijn hoofdinstrument het komende jaar. Ik heb deze bas gebruikt voor het inspelen van Night Turned Into Day.

Fender Jazz Bass (USA)
‘Ik gebruik deze bas het meest bij Sweet Bourbon. Op de CD Live at Trianon zijn de nummers ingespeeld met deze bas. Bijzonder aan deze bas is de drukschakelaar die de “S-1 Switch” wordt genoemd. De elementen, die normaal parallel zijn geschakeld (humbucker), worden door het indrukken van deze schakelaar in serie geschakeld en fungeren dan als een enkel element met een geluid dat meer op dat van de Precision Bass lijkt. Ik heb deze bas ook veel gebruikt tijdens studiowerk.

Yamaha BB 1000 S (customized) DiMazzio pick-ups en Schaller Stemmechanieken.
Deze in de begin Jaren 80 gebouwde bas  (Japan in 1984 door Nippon Gakki) heb ik veel gebruikt in de jaren 80 en 90. Klinkt super in funk en Rock nummers. Bij Sweet Bourbon gebruik ik deze bas vrijwel niet.

Amps:
Aguilar: DB 751 – Tonehammer 500 – DB 212

Effects:
Boss Tuner TU3 / Electro Harmonix micro POG octaver / EBS unichorus / Voodoo Lab Pedalpower/ Diamond Basscompressor

Discografie:
Highwire – Metal in Rocks volume 3 – 1990
Elina – Book of Lies – 2009

En verder:
Wireless Line6 G55,
Radial JDI
Dunlop Strings
Mogami kabels: Only the best!

Meer informatie is te vinden op mijn FACEBOOK pagina.
Roeland van Laer blues Sweet Bourbon festival gitaar bas basgitaar eig schreeven lindenberg stockenhof muziekschool live jam workshop coach coachen festivals muziekcafe rock the club gitaar nijmegen nijmegen-oost berg en dal groesbeek gennep beek-ubbergen beek ubbergen nijmegen Muziek gitaarles