Martijn Cuypers 2014-2017


D R U M M E R  Martijn Cuypers 2014-2017

Martijn Cuypers, dagelijks beroep grafisch vormgever bij ddng.nl. Als 10-jarige begon hij zijn muzikale carrière als tamboer bij de lokale dorpsharmonie Echo der Kempen in Bergeijk. Later was hij een fanatiek consument / producent van muziek zoals Ragtime, volksmuziek, funk, Nederlandse pop en blues & rock. Daarnaast was hij actief instructeur van de fanfare Theodatus in Luyksgestel (NL).

Martijn drumde bij bands als The Plausible Pleasure Ragtime Band, Moeder Delirium, 5 Knuckle Shuffle, Hot Leggs en vele obscure percussiegroepjes. Met een ruime ervaring verhuisd hij van, Noord-Brabantse, Bergeijk naar, Gelderse, Bemmel.

Heeft iets met whisky (Schots, single malt, geen ijs). Speelt naast Sweet Bourbon ook bij LQR, een feestelijke folk-rock band. Met deze band heeft hij vier CD’s opgenomen. Naast Sweet Bourbon & Bourbonnettes en LQR zijn de favoriete bands Flogging Molly en Gogol Bordello, Chili Peppers, Jimi Hendrix, Jeff Buckley, Uncle Yoke’s Black Dogs, Laïs en Chopin.

Mapex
‘Mijn drumstel is een Mapex Saturn Pro. Eigenlijk een zesdelige set met 4 toms, maar twee toms is vaak voldoende. Met ketels van vier lagen maple- en twee lagen notenhout in combinatie met Remo Black Suede Emperors produceren ze verrassend veel toon. Onderin een 22” x 18” bassdrum met Gibraltar direct drive pedaal.

De snare is soms wat moeilijk onder controle te krijgen, die laat zich liefst hoog stemmen. Niet altijd ideaal voor blues, misschien maar eens sparen voor wat anders. Ik heb nog ergens een Majestic uit 1973 (voor de liefhebber: tenordrum, gegoten spanrand, parelmoer ketel en Fiberskyn 3), maar die moet eerst gereviseerd.

Verder een setje lichte Zildjian crashbekkens met een oude Meinl-ride. En een Paiste Alpha Hi-hat. Ooit gekocht op mijn zestiende, een Zildjian K lag met 600 Gulden ruim buiten budget. De stokken die ik gebruik zijn Vic Firth 5A of 55A. Toen ik nog in de Plausible Pleasure Ragtime Band speelde was het uitsluitend Zildjian 7A. Anders hoorde niemand de klarinet meer. Nooit een nylon tip. Die kunnen namelijk versplinteren, dat kostte me ooit mijn eerste set nieuwe vellen.’

Live
‘Waar het uiteindelijk om draait is het maken van muziek. Met mensen die dezelfde passie en tomeloze inzet delen. Met als doel dat er live een lekkere feel in het samenspelen ontstaat. Dan komt het plezier vanzelf en de kick van de ‘groove’. Als een solo lekker loopt is het zonde om die af te kappen. Ruimte voor improvisatie is er altijd. Kijken of je het als band kunt opvangen, daar ergens begint spelen. Na afloop een whiskietje en een peuk (Drum, natuurlijk).’ Hier s mijn Facebook pagina.
blues Sweet Bourbon festival gitaar bas basgitaar eig schreeven lindenberg stockenhof muziekschool live jam workshop coach coachen festivals muziekcafe rock the club gitaar nijmegen nijmegen-oost berg en dal groesbeek gennep beek-ubbergen beek ubbergen nijmegen Muziek gitaarles

martijn cuypers blues nijmegen